Krabičková dieta pro očistu organismu

Krabičková dieta určená k detoxikaci organismu je vhodná pro každého, kdo cítí potřebu odlehčit svůj jídelníček a regenerovat důležité orgány, jako jsou například střeva, játra či ledviny. Neobsahuje pokrmy, které tělo zatěžují, a naopak je bohatá na potraviny podporující přirozenou očistu těla.

Doporučené krabičkové diety pro očistu organismu

Základní principy očisty organismu

Každý z nás je dennodenně vystaven celé řadě toxinů a chemikálií. Jejich zdrojem může být vzduch, který dýcháme, čistící a kosmetické přípravky nebo také jídlo a pitná voda

Ačkoliv se lidský organismus se škodlivinami snaží bojovat, často je jich na něj moc. Posléze pronikají do těla, kde se usazují, narušují optimální fungování těla a způsobují různé nemoci. 

Detox a očista organismu pomáhá toxické látky vylučovat, čímž tělu navrací jeho původní funkčnost a zdraví

Obzvláště důležitá je detoxikace jater, jelikož jsou orgánem, který má na svědomí nejen vylučování toxinů, ale také nadbytečných hormonů a dalších potenciálně škodlivých látek. Kromě toho se podílejí na metabolizaci glukózy, jejíž narušení může vést k rozvoji cukrovky.

S očistou jater jde ruku v ruce detoxikace střev. Právě tudy odcházejí všechny nepotřebné látky z těla ven, a pokud tedy nepracují správně, škodliviny se zde hromadí a negativně ovlivňují jak fyzický, tak i psychický stav člověka.

Při správně zvolené stravě a dostatečném pitném režimu je možná také očista ledvin a lymfatického systému.

Co jídelníček pro detox těla (ne)obsahuje?

Základem každého jídelníčku, jehož cílem je detoxikace, je vyřazení veškerých potravin, které tělo zanášejí. Jedná se zejména o potraviny, které jsou silně zpracované, velmi tučné nebo obsahují přemíru éček a dalších potenciálně škodlivých látek.

Strava při detoxu organismu obvykle nezahrnuje cukr, maso, bílou či jinou mouku obsahující lepek, smažené pokrmy, mléčné výrobky, slazené nápoje ani sůl. Člověk by se měl také vyvarovat kouření a pití alkoholu, čaje a kávy.

Jídelníček je naopak bohatý na ovoce a zeleninu, ať už čerstvou, dušenou či kvašenou, luštěniny, celozrnné bezlepkové obiloviny, semínka a ořechy.

Pro úspěšnou očistu těla je kromě správného stravování třeba dostatečně pít, aby škodlivé látky mohly plynule odcházet z těla. Vhodné je pití čisté vody nebo bylinkových čajů.

Společnosti, které mají v nabídce krabičky pro očistu organismu

Vegan, který dbá na jídelníček složený z průmyslově nezpracovaných rostlinných potravin, a pravidelně doplňuje vitamin B12vitamin D a vápník, má naprosto plnohodnotný jídelníček.

Veganství představuje bezpečný stravovací systém. Je však také hodně náročný. Každý začínající vegan by se měl nejprve vzdělat, aby si byl schopen sám sestavit čistě rostlinný a přitom zdravý a vyvážený jídelníček

Mnozí vegani si kladou za cíl konzumovat pouze nezávadné potraviny. Z jídelníčku postupně vyloučí nezdravá jídla, smažené pokrmy, živočišné produkty a další potraviny typu cukr a lepek, obecně hodnocených jako zdraví škodlivé, až jim nakonec zbude čerstvá zelenina.

Končí tak u kruté diety, která s opravdovou myšlenkou veganství nemá nic společného. Žít z úzkého segmentu potravin není dlouhodobě možné a hlavně zdravé. 

Při pečlivém plánování každodenního jídelníčku je důležité čerpat ze správných zdrojů, aby si začínající vegani nepoškodili zdraví a ohlídali si příjem všech živin. Při čistě rostlinném jídelníčku jim jinak hrozí zdravotní problémy způsobené nedostatkem živin. 

Krabičková dieta pro očistu organismu

Vegan, který dbá na jídelníček složený z průmyslově nezpracovaných rostlinných potravin, a pravidelně doplňuje vitamin B12vitamin D a vápník, má naprosto plnohodnotný jídelníček.

Veganství představuje bezpečný stravovací systém. Je však také hodně náročný. Každý začínající vegan by se měl nejprve vzdělat, aby si byl schopen sám sestavit čistě rostlinný a přitom zdravý a vyvážený jídelníček

Mnozí vegani si kladou za cíl konzumovat pouze nezávadné potraviny. Z jídelníčku postupně vyloučí nezdravá jídla, smažené pokrmy, živočišné produkty a další potraviny typu cukr a lepek, obecně hodnocených jako zdraví škodlivé, až jim nakonec zbude čerstvá zelenina.

Končí tak u kruté diety, která s opravdovou myšlenkou veganství nemá nic společného. Žít z úzkého segmentu potravin není dlouhodobě možné a hlavně zdravé. 

Při pečlivém plánování každodenního jídelníčku je důležité čerpat ze správných zdrojů, aby si začínající vegani nepoškodili zdraví a ohlídali si příjem všech živin. Při čistě rostlinném jídelníčku jim jinak hrozí zdravotní problémy způsobené nedostatkem živin.